Saskia Mootz


Rond 2004 was ik zelf student (ontwikkelingspsychologie, Universiteit van Leiden). Nu ben ik docent en werk ik met studenten. Via een kleine omweg.

Mijn eerste droom was om in de kinder- en jeugdpsychiatrie aan de slag te gaan. Dat is gelukt! Prachtig om met kinderen, jongeren en hun ouders te zoeken naar verbetering. Door het volgen van de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog ging dat nog beter. Zo kwam ik er ook achter dat ik anderen vooral graag stimuleer om dingen te leren. Rechtstreeks of schrijvend, via blogs en artikelen. Hier wilde ik mij nog meer op gaan richten. Ik zocht naar een manier om psychologie en onderwijs met elkaar te combineren. Dankzij een passende vacature was de stap naar het onderwijs snel gemaakt.

Sinds 2014 ben ik werkzaam als docent Toegepaste Psychologie bij Hogeschool Saxion in Deventer. Wat een topbaan! Ik geniet enorm van mijn studenten en hun visie op de wereld. Mijn grootste uitdaging is om aan te sluiten bij wie ze zijn en hoe ze leren. We maken veel mooie dingen mee met elkaar: ik zie ze ontwikkelen door de jaren heen, mag ze persoonlijk leren kennen en er is plezier tijdens het leerproces. Ervaringen die ik niet voor mezelf wil houden. Ik deel ze dan ook via mijn Sas Creaties: persoonlijke blogs over mijn ervaringen binnen het hoger onderwijs. Zo hoop ik iedereen die met studenten werkt of van ze houdt te inspireren.

saskiaschrijft3